Goed onderwijs valt of staat met een team bevlogen onderwijsprofessionals

Er spelen veel ontwikkelingen die in én voor het voortgezet onderwijs van belang zijn: krimp van leerlingenaantallen, digitalisering, tekorten aan onderwijspersoneel en een constante druk op het verbeteren van kwaliteit van onderwijs hebben invloed op de onderwijsinhoud en de wijze waarop onderwijs wordt gegeven. Om als school hier adequaat op te kunnen reageren en voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen, is het van groot belang dat er gepassioneerde onderwijsteams op jouw school actief zijn. Goed onderwijs valt of staat met goede, bevlogen onderwijsprofessionals op de juiste plek.

Vanuit de samenleving en de politiek worden er hoge eisen gesteld aan het onderwijs. Daarnaast spelen er innovaties en veranderingen op gebied van onderwijs, kwaliteit en organisatie. Dat gebeurt allemaal in een veranderende bestuurlijke context. Kortom, je staat voor mooie uitdagingen binnen een werkveld in beweging. Beteor helpt je graag op het gebied van organisatieadvies, werving & selectie, interim management en het delen van kennis.

Organisatieadvies brengt ambities tot leven

Het ontbreekt zelden aan ambitie in het onderwijs. Visies en strategische beleidsplannen worden gekenmerkt door spannende doelen en hoge verwachtingen. Maar wat is de reële kans dat deze doelen ook daadwerkelijk binnen de bestaande structuur en vorm van de school kunnen worden waargemaakt? De kans van slagen hangt af van verschillende factoren. De toekomstige ontwikkelingen in en van ons onderwijs vragen soms fundamentele veranderingen en een andere organisatiestructuur. Een structuur die het mogelijk maakt om grotere nadruk op differentiëren en personaliseren te leggen, te werken in groepen in- of buiten het klaslokaal, roosters anders in te zetten en overleg te faciliteren. Om dit alles te realiseren is geïnspireerd en efficiënt teamwork weer van belang. In deze complexe puzzel is er soms behoefte aan een frisse blik of inspiratie van buiten. De ervaren en pragmatische adviseurs van Beteor helpen je spiegelen, mee vormgeven en jouw mensen inspireren en verandertrajecten inrichten.

Werving & selectie door en voor onderwijsprofessionals

Komt er in jouw school een functie voor rector, conrector, directeur, schoolleider, teamleider of staffunctionaris vrij? Door Beteor in te schakelen voor de werving en selectie van management- en directiefuncties, krijg je passende kandidaten aan tafel, bespaar je tijd én ben je verzekerd van maatwerk en een professionele inrichting van de vaak intensieve procedures. Veel van de adviseurs van Beteor hebben in ruime mate hun sporen als directeur of bestuurder in het onderwijs verdiend. Zij maken een scherpe inschatting van de werkcontext, de opdracht en de geschiktheid van een kandidaat. Onze begeleiding wordt gekenmerkt door een professionele aanpak, zorgvuldigheid, rolzuiverheid en scherpte in het selectieproces.

Interim-management biedt uitkomst

Om een verandertraject in goede banen te leiden, een leidinggevende tijdelijk te vervangen óf om uw organisatie toekomstbestendiger te maken, is er steeds vaker behoefte aan een interim-manager.  Ook als er op korte termijn geen (interne) oplossing voor een vacante managementpositie binnen jouw onderwijsorganisatie is, biedt een interim-manager de tijdelijke oplossing! Beteor is een ervaren bureau voor interim-management in het onderwijs. 

Opleiden & kennisdelen

Zet jouw persoonlijke kennis en ontwikkeling stevig in beweging door te leren van én met elkaar.

Opleidingen

De Beteor Opleidingen zijn er voor veelbelovende docenten, teamleiders, schoolleiders en bestuurders met serieuze ambities. Kom een opleiding volgen bij Beteor!

Netwerk

We bieden een groot netwerk aan om kennis te delen én te halen. Goede bedrijfsvoering is een cruciale succesfactor binnen onderwijsorganisaties. Ons ‘Netwerk directeuren bedrijfsvoering’ is er speciaal voor onderwijsprofessionals. Sluit jij je aan?

Nieuwsgierig geworden hoe Beteor jouw onderwijsorganisatie verder kan helpen? Neem contact met ons op of bekijk onze diensten en branches. Voor elk vraagstuk staat er een expert voor je klaar.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email