Boom VO

Boom voortgezet onderwijs ǀ Staal & Roeland 

Betaalbare topkwaliteit 

Boom voortgezet onderwijs en Staal & Roeland ontwikkelen samen met enthousiaste docenten, auteurs en onderwijspartners lesmateriaal van ongeëvenaarde topkwaliteit voor een betaalbare prijs. De lesmethoden bieden, mede dankzij de RTTI-certificering, veel ruimte voor differentiatie en onderwijs op maat. 

ICT als middel, niet als doel 

ICT biedt mogelijkheden die boeken niet leveren, denk aan uitlegvideo’s, voorlezers, een interactieve oefenomgeving voor onbeperkt oefenen met directe feedback en zelftoetsing. En daarom bieden al onze methodes een rijke digitale omgeving. Maar digitaal werken is zeker niet de enige weg naar beter onderwijs en betere leerresultaten. 

Leer van papier, schrijf op papier 

Bewezen is inmiddels dat leerlingen die lezen van papier de stof beter begrijpen en onthouden dan leerlingen die van het scherm lezen. Daarnaast is het ook zo dat zelf aantekeningen met papier ervoor zorgt dat je beter onthoudt dan wanneer je antwoorden of aantekeningen via een toetsenbord verwerkt. 

Kwaliteit 

Bij al onze uitgaven voor Nederlands, Engels, Wiskunde, Natuur/scheikunde, Geschiedenis, Latijn, Grieks, CKV en Kunst geldt altijd dat de focus op de kern van het vak ligt. Leerdoelen zijn expliciet weergegeven, de theorie wordt kernachtig geformuleerd en alle vragen en opdrachten zijn gericht op het leerdoel. Dat motiveert leerlingen en daagt ze uit met relevante en interessante leerstof. 

Abonnementen maken geen kwaliteit 

Onderwijs is duurzaam: het bereidt leerlingen voor op de toekomst. In onze methoden voor het voortgezet onderwijs bereiden wij leerlingen inhoudelijk voor op die toekomst én kiezen daarbij ook voor een duurzame vorm en kiezen we niet voor wegwerpboeken. We sparen het milieu en houden daarmee tegelijk de prijs aanvaardbaar. ICT is bij ons altijd een optie, maar we dwingen niemand tot koppelverkoop. Datzelfde geldt voor geheel digitaal werken: dat kan ook, maar ook hier is dat een keus van de gebruiker zelf. We dwingen niemand. 

Meer weten? 

Wilt u weten hoe we samen met u de kwaliteit van uw onderwijs kunnen verbeteren en hoe we het onderwijs betaalbaar houden? Nodig ons uit voor een nadere kennismaking met: 

KERN Nederlands 

KERN Wiskunde 

KERN Engels 

POLARIS Natuur- en Scheikunde 

FORUM Geschiedenis 

SPQR Latijnse Taal en Cultuur 

ARGO Griekse Taal en Cultuur 

Contrast CKV 

Bespiegeling Kunst Algemeen 

EXPO – Beeldende vakken 

Zo Leer je! Mentorlessen 

Meer info? Kijk op onze websites boomvoortgezetonderwijs.nl en staal-roeland.nl. 

Deel dit artikel